NAŠI  FARMÁŘI

Karol Lesný

farmář, bylinkář

Bylinky, kořenová zelenina, červená a žlutá řepa, kadeřávek a mnoho dalšího v té nejlepší bio kvalitě. Proto se Karol nestará jen o nás, ale i třeba o pražskou Esku.

František

farmář

Permakulturní zahrada v nedalekých Katovicích skrývá neskutečné poklady. Dýně, topinambury, černé ředkve, vodnice nebo třeba toskánskou kapustu.

městské zahradnictví Strakonice

zahradnictví

Již tři roky se v zahradnictví starají o květy v ulicích města a poprvé zkusili vysadit ve skleníku i rajčata. Navíc v bio kvalitě. Necelou tunu jsme dokázali v restauraci zpracovat. Letos posuneme spolupráci mnohem dál a pro Řepu budou určené skleníky dva.

František /Blatná/

zahradnictví

Františkovo zahrada voní bylinkami i v zimě. Ukrytá v městském vnitrobloku, určuje chuť naší kuchyně ... bazalka, saturejka, šalvěj, majoránka, oregáno, tymián a náš oblíbený libeček.

Drachkov

zahradnictví, moštárna

Z Drachkova u nás ochutnáte nejen mošty, ale třeba i cukety a dýně. A díky panu Krčálovi máme v zimě stálý přísun čerstvých brambor a mrkve.

Silvie
/Újezd u Chanovic/

farmářka

V Újezdu u Chanovic se rodí nejen skvělý cider, ale i zelenina, kterou jinde nenajdeme. Česnekové výhonky, divoká rajčata, chilli papričky, fazolky ... o to vše se stará neunavná a stále veselá Silva.

Olešná

bio farma

Se zahradníky z Olešné jsme začali spolupracovat s prvním lockdownem, kdy jsme jejich zeleninu nabízeli našim hostům. Jejich ředkvičky, okurky, bazalka a paprika položily základy naší zavařené sezony ve skle...a opomenout nesmíme ani kedlubny, špenát, jarní cibulka, salát, lilky, které se rychle staly hvězdami našeho menu.

Leskovice u Radomyšle

farma

Pan Václav Žíla s námi spolupracuje sice jen krátce, ale jeho svatomartinské husy byli zkrátka top. Nově nám také zaváží fantastické žluté brambory a chystá chov divokých krůt. je tedy na co se těšit.

statek Netěchovice

farma

Se Štěpánem Netíkem spolupracujeme již přes dva roky. Jako jeden z mála se snaží o udržitelnost. A to je nám blízké. Jeho hovězí a vepřové je vždy lákadlem pro všechny hosty. V poslední době využíváme i vnitřnosti, na které se tak trochu zapomnělo...třeba takový 30 hodin tažený hovězí jazyk díky Lukáši Hejlíkovi dobyl celou republiku.

farma Sedlčany

farma

Na českém neklecovém chovu si zakládáme

a v Sedlčanech naše kritéria splňují. Kuřata, krůty, kachny ...do restaurace nám je dvakrát v týdnu příváží celé. Díky tomu, že je zpracujeme do poslední kosti

nepřijde nic nezmar.

sádky Rojice

rybářství

Když kapra, tak jedině z Rojic. A protože rybáře známe osobně a víme, kolik práce se skrývá za každou rybou, snažíme se i my během roku přesvědčit naše hosty, že kapr nemusí být na stole jen o vánocích... gravlax, ceviche, chipsy z kůže, olej a demi glace se zauzených kapřích kostí ... jen malá ukázka toho, jak kapra zpracovat do poslední kosti.

pstruhařství Mlýny

rybářství

Mražené ryby mají do Řepy zákaz vstupu. O ty čerstvé se nám starají v Žáru u Vacova. Pstruhařství na potoce a neustálá cirkulace vody je zárukou jedné z nejlepších ryb na jihu Čech.

Divoké jablko

cider

Jablka z okolí Újezdu u Chanovic a několika měsíční zrání a neřízená fermentace v nerezu či v bariku bez sebemenšího chemického zásahu. Svou francouzskou inspiraci převedl pan Čada na okraj jižních Čech naprosto dokonale.

Nepraš & co

vinařství

Radomír Nepraš, Ondřej Veselý a láska na první doušek. Respekt k tisícileté historii Pálavy, práce v režimu organického zemědělství a šetrné zpracování hroznů ... to vše najdete ukryté v pohárku.

Zamilujte se i vy.

sklep 58

vinařství

Mladé naturální vinařství z Pavlova. Filip a Jakub dobře ví co dělají a pod jejich rukama vznikají fantastická vína bez síry a velkých zásahů. Zaměřují se i na plodiny z pálavských kopců, a tak v lahvích objevíte šípky nebo černý bez.

Jaromír Gala

vinařství

Druhá strana Pálavy, Stolová hora, Bavory, jedinečnost tohoto místa ... malé, skromné a přitom jedno z nejlepších vinařství v Čechách.  Jaromír je jeden z mála lidí, kteří svůj úspěch krajině vrací ... 

farma Diviš

sýry

Mléko, tvaroh, čerstvý sýr, sýr balkánského typu nebo haloumi ... to jsou výrobky malé rodinné farmy z Chrašťovic u Strakonic, které jsou součástí naší každodenní nabídky již od prvních dnů otevření.

zahrádka blahobytu

microgreens

Regionální pěstitelé malých zázraků z jihočeských Dívčic. Jejich fantastické microgreens dávají nejen chuť našim jídlům, ale i vzhled na talíři.

farma Kapsova Lhota

farmář

Jedinečná a dokonalá chuť hovězího masa pochází jen pár kilometrů od Strakonic, kde se Jakub s láskou stará o své početné stádo.

rodinný pivovar Švihov

minipivovar

I v časech nepřiznivích si lze v Němčicích splnit sen .

A to naprosto dokonale. Advokátka Anna společně s manželem vaří nejen fantastické pivo, ale na zbylém mlátě pěstují hlívu a žampiony. A ikdyž jsou od nás nejvíce vzdáleni, jejich filosofie nás oslovuje. 

vinařství Illias

vinař

Pavlov je naše srdeční záležitost. Nejen díky nezaměnitelnému terroir, ale té bohaté historii při úpatí Pavlovských vrchů. A to vše se odráží v Jirkovo vínech. A díky pokoře i úctě ke krajině se jeho vína objevují v nejlepších restauracích u nás i v zahraničí.

vinařství Ondřej Stávek

vinař

Malé vinařství z Nechor. Ondra a Jirka navázal na dlouholetou rodinou tradici a jejich vína si rychle získala naši pozornost. Pet nat, naturální cuveé tramínu a hibernalu Hibster nebo nově i fermentovaná březová míza.

mlýn Bohutín

mlynář

Rodinný řemeslný mlýn na říčce Litavce jehož historie sahá až do 16. století. 

 
  • Facebook

©2021 by Sůl a Řepa. Proudly created with Wix.com