top of page

NAŠI  FARMÁŘI

Karol Lesný

farmář, bylinkář

Bylinky, kořenová zelenina, červená a žlutá řepa, kadeřávek a mnoho dalšího v té nejlepší bio kvalitě. Proto se Karol nestará jen o nás, ale i třeba o pražskou Esku.

DSC_4031_edited.jpg

František

farmář

Permakulturní zahrada v nedalekých Katovicích skrývá neskutečné poklady. Dýně, topinambury, černé ředkve, vodnice nebo třeba toskánskou kapustu.

126412251_1355577848158411_2209142580971

městské zahradnictví Strakonice

zahradnictví

Již tři roky se v zahradnictví starají o květy v ulicích města a poprvé zkusili vysadit ve skleníku i rajčata. Navíc v bio kvalitě. Necelou tunu jsme dokázali v restauraci zpracovat. Letos posuneme spolupráci mnohem dál a pro Řepu budou určené skleníky dva.

80782393_1090815584634640_59449687475748

František /Blatná/

zahradnictví

Františkovo zahrada voní bylinkami i v zimě. Ukrytá v městském vnitrobloku, určuje chuť naší kuchyně ... bazalka, saturejka, šalvěj, majoránka, oregáno, tymián a náš oblíbený libeček.

62242477_931472987235568_192235094133650

Drachkov

zahradnictví, moštárna

Z Drachkova u nás ochutnáte nejen mošty, ale třeba i cukety a dýně. A díky panu Krčálovi máme v zimě stálý přísun čerstvých brambor a mrkve.

101566080_1212743259108538_7848405980084

Silvie
/Újezd u Chanovic/

farmářka

V Újezdu u Chanovic se rodí nejen skvělý cider, ale i zelenina, kterou jinde nenajdeme. Česnekové výhonky, divoká rajčata, chilli papričky, fazolky ... o to vše se stará neunavná a stále veselá Silva.

104890015_1231594793890051_1799946863583

Olešná

bio farma

Se zahradníky z Olešné jsme začali spolupracovat s prvním lockdownem, kdy jsme jejich zeleninu nabízeli našim hostům. Jejich ředkvičky, okurky, bazalka a paprika položily základy naší zavařené sezony ve skle...a opomenout nesmíme ani kedlubny, špenát, jarní cibulka, salát, lilky, které se rychle staly hvězdami našeho menu.

91462453_1166652547050943_13945402542574

Leskovice u Radomyšle

farma

Pan Václav Žíla s námi spolupracuje sice jen krátce, ale jeho svatomartinské husy byli zkrátka top. Nově nám také zaváží fantastické žluté brambory a chystá chov divokých krůt. je tedy na co se těšit.

123348199_1338733233176206_5756016700668

statek Netěchovice

farma

Se Štěpánem Netíkem spolupracujeme již přes dva roky. Jako jeden z mála se snaží o udržitelnost. A to je nám blízké. Jeho hovězí a vepřové je vždy lákadlem pro všechny hosty. V poslední době využíváme i vnitřnosti, na které se tak trochu zapomnělo...třeba takový 30 hodin tažený hovězí jazyk díky Lukáši Hejlíkovi dobyl celou republiku.

54225057_875161462866721_517477603932215

farma Sedlčany

farma

Na českém neklecovém chovu si zakládáme

a v Sedlčanech naše kritéria splňují. Kuřata, krůty, kachny ...do restaurace nám je dvakrát v týdnu příváží celé. Díky tomu, že je zpracujeme do poslední kosti

nepřijde nic nezmar.

120997330_1316810908701772_5374946287550

sádky Rojice

rybářství

Když kapra, tak jedině z Rojic. A protože rybáře známe osobně a víme, kolik práce se skrývá za každou rybou, snažíme se i my během roku přesvědčit naše hosty, že kapr nemusí být na stole jen o vánocích... gravlax, ceviche, chipsy z kůže, olej a demi glace se zauzených kapřích kostí ... jen malá ukázka toho, jak kapra zpracovat do poslední kosti.

130270046_1368795180170011_1631224537736

pstruhařství Mlýny

rybářství

Mražené ryby mají do Řepy zákaz vstupu. O ty čerstvé se nám starají v Žáru u Vacova. Pstruhařství na potoce a neustálá cirkulace vody je zárukou jedné z nejlepších ryb na jihu Čech.

42563270_1904349026313121_30314909022426

Divoké jablko

cider

Jablka z okolí Újezdu u Chanovic a několika měsíční zrání a neřízená fermentace v nerezu či v bariku bez sebemenšího chemického zásahu. Svou francouzskou inspiraci převedl pan Čada na okraj jižních Čech naprosto dokonale.

36587407_703396580043211_542186330454281

Nepraš & co

vinařství

Radomír Nepraš, Ondřej Veselý a láska na první doušek. Respekt k tisícileté historii Pálavy, práce v režimu organického zemědělství a šetrné zpracování hroznů ... to vše najdete ukryté v pohárku.

Zamilujte se i vy.

DSC_3517_edited.jpg

sklep 58

vinařství

Mladé naturální vinařství z Pavlova. Filip a Jakub dobře ví co dělají a pod jejich rukama vznikají fantastická vína bez síry a velkých zásahů. Zaměřují se i na plodiny z pálavských kopců, a tak v lahvích objevíte šípky nebo černý bez.

102892710_1221821064867424_3487297254136

Jaromír Gala

vinařství

Druhá strana Pálavy, Stolová hora, Bavory, jedinečnost tohoto místa ... malé, skromné a přitom jedno z nejlepších vinařství v Čechách.  Jaromír je jeden z mála lidí, kteří svůj úspěch krajině vrací ... 

gala_img-003_edited.jpg

farma Diviš

sýry

Mléko, tvaroh, čerstvý sýr, sýr balkánského typu nebo haloumi ... to jsou výrobky malé rodinné farmy z Chrašťovic u Strakonic, které jsou součástí naší každodenní nabídky již od prvních dnů otevření.

unnamed.jpg

zahrádka blahobytu

microgreens

Regionální pěstitelé malých zázraků z jihočeských Dívčic. Jejich fantastické microgreens dávají nejen chuť našim jídlům, ale i vzhled na talíři.

farma Kapsova Lhota

farmář

Jedinečná a dokonalá chuť hovězího masa pochází jen pár kilometrů od Strakonic, kde se Jakub s láskou stará o své početné stádo.

61535153_2404435676286916_20930921563936

rodinný pivovar Švihov

minipivovar

I v časech nepřiznivích si lze v Němčicích splnit sen .

A to naprosto dokonale. Advokátka Anna společně s manželem vaří nejen fantastické pivo, ale na zbylém mlátě pěstují hlívu a žampiony. A ikdyž jsou od nás nejvíce vzdáleni, jejich filosofie nás oslovuje. 

DSC_2438.jpg

vinařství Illias

vinař

Pavlov je naše srdeční záležitost. Nejen díky nezaměnitelnému terroir, ale té bohaté historii při úpatí Pavlovských vrchů. A to vše se odráží v Jirkovo vínech. A díky pokoře i úctě ke krajině se jeho vína objevují v nejlepších restauracích u nás i v zahraničí.

DSC_2889.jpg

vinařství Ondřej Stávek

vinař

Malé vinařství z Nechor. Ondra a Jirka navázal na dlouholetou rodinou tradici a jejich vína si rychle získala naši pozornost. Pet nat, naturální cuveé tramínu a hibernalu Hibster nebo nově i fermentovaná březová míza.

DSC_2962.jpg

mlýn Bohutín

mlynář

Rodinný řemeslný mlýn na říčce Litavce jehož historie sahá až do 16. století. 

DSC_0131.jpg
260477305_291116973022934_5735049680743491328_n.jpg

vejce z Bezděkova

farmář

Slepičky chovanév prostorném venkovním výběhu, kde si žijí svým pohodovým životem jako u našich babiček na venkově. Proto jejich vajčka budou vždy zdravá.

olej od Kolína

malovýrobce

Společnost BIOENERGO – KOMPLEX, s.r.o. v Kolíně obnovila dávnou tradici lisování řepkového oleje. První menší závod na ruční lisování olejů, byl v Kolíně založen již v roce 1843 Mojžíšem Müllerem. Na tento malý závod navázala první velká továrna s parostrojem a vysokým komínem na lisování a rafinování řepkového oleje s výrobou pokrutin, která byla založena v roce 1857 Ignácem Selikovským. Po dvojím vyhoření této továrny byl Pavlem Fisherem založen nový závod na výrobu řepkového oleje, pokrutin a superfosfátu, který byl uzavřen až v roce 1895.

Po více než stoleté pauze bylo lisování řepkového oleje v Kolíně obnoveno v roce 2013, kdy byl zahájen provoz lisovny společnosti BIOENERGO – KOMPLEX, s.r.o. Umístnění společnosti v Kolíně umožňuje plně využít výhod jedinečné zemědělské oblasti Polabí. Lisovna svou velikostí představuje mezičlánek mezi drobnými manufakturami, které jsou provozovány tzv. „na koleni“ a mamutími lisovnami, které zpracovávají ohromné množství surovin, lisují za tepla a samotný olej je ještě rafinován a jinak chemicky upravován.

260173053_293667516101213_962471229250998248_n.jpg

zelenina ze Žichovic

farmářka

Skvělá a jedinečná zelenina od paní Anderlové pravidelně doplňuje naší spotřebu... mrkev, tuřín, ředkev, mangold, papriky ..

242519511_247512454050053_6252486708387403152_n.jpg
Naši farmáři: Our Team
131580028_230913188554331_33290945242848
bottom of page