NAŠI FARMÁŘI
František
farmář
Permakulturní zahrada v nedalekých Katovicích skrývá neskutečné poklady. Dýně, topinambury, černé ředkve, vodnice nebo třeba toskánskou kapustu.

městské zahradnictví Strakonice
zahradnictví
Již tři roky se v zahradnictví starají o květy v ulicích města a poprvé zkusili vysadit ve skleníku i rajčata. Navíc v bio kvalitě. Necelou tunu jsme dokázali v restauraci zpracovat. Letos posuneme spolupráci mnohem dál a pro Řepu budou určené skleníky dva.

František /Blatná/
zahradnictví
Františkovo zahrada voní bylinkami i v zimě. Ukrytá v městském vnitrobloku, určuje chuť naší kuchyně ... bazalka, saturejka, šalvěj, majoránka, oregáno, tymián a náš oblíbený libeček.

Olešná
bio farma
Se zahradníky z Olešné jsme začali spolupracovat s prvním lockdownem, kdy jsme jejich zeleninu nabízeli našim hostům. Jejich ředkvičky, okurky, bazalka a paprika položily základy naší zavařené sezony ve skle...a opomenout nesmíme ani kedlubny, špenát, jarní cibulka, salát, lilky, které se rychle staly hvězdami našeho menu.

Leskovice u Radomyšle
farma
Pan Václav Žíla s námi spolupracuje sice jen krátce, ale jeho svatomartinské husy byli zkrátka top. Nově nám také zaváží fantastické žluté brambory a chystá chov divokých krůt. je tedy na co se těšit.

statek Netěchovice
farma
Se Štěpánem Netíkem spolupracujeme již přes dva roky. Jako jeden z mála se snaží o udržitelnost. A to je nám blízké. Jeho hovězí a vepřové je vždy lákadlem pro všechny hosty. V poslední době využíváme i vnitřnosti, na které se tak trochu zapomnělo...třeba takový 30 hodin tažený hovězí jazyk díky Lukáši Hejlíkovi dobyl celou republiku.

sádky Rojice
rybářství
Když kapra, tak jedině z Rojic. A protože rybáře známe osobně a víme, kolik práce se skrývá za každou rybou, snažíme se i my během roku přesvědčit naše hosty, že kapr nemusí být na stole jen o vánocích... gravlax, ceviche, chipsy z kůže, olej a demi glace se zauzených kapřích kostí ... jen malá ukázka toho, jak kapra zpracovat do poslední kosti.

zahrádka blahobytu
microgreens
Regionální pěstitelé malých zázraků z jihočeských Dívčic. Jejich fantastické microgreens dávají nejen chuť našim jídlům, ale i vzhled na talíři.
farma Kapsova Lhota
farmář
Jedinečná a dokonalá chuť hovězího masa pochází jen pár kilometrů od Strakonic, kde se Jakub s láskou stará o své početné stádo.

rodinný pivovar Švihov
minipivovar
I v časech nepřiznivích si lze v Němčicích splnit sen .
A to naprosto dokonale. Advokátka Anna společně s manželem vaří nejen fantastické pivo, ale na zbylém mlátě pěstují hlívu a žampiony. A ikdyž jsou od nás nejvíce vzdáleni, jejich filosofie nás oslovuje.

vinařství Illias
vinař
Pavlov je naše srdeční záležitost. Nejen díky nezaměnitelnému terroir, ale té bohaté historii při úpatí Pavlovských vrchů. A to vše se odráží v Jirkovo vínech. A díky pokoře i úctě ke krajině se jeho vína objevují v nejlepších restauracích u nás i v zahraničí.

vinařství Ondřej Stávek
vinař
Malé vinařství z Nechor. Ondra a Jirka navázal na dlouholetou rodinou tradici a jejich vína si rychle získala naši pozornost. Pet nat, naturální cuveé tramínu a hibernalu Hibster nebo nově i fermentovaná březová míza.

mlýn Bohutín
mlynář
Rodinný řemeslný mlýn na říčce Litavce jehož historie sahá až do 16. století.


vejce z Bezděkova
farmář
Slepičky chovanév prostorném venkovním výběhu, kde si žijí svým pohodovým životem jako u našich babiček na venkově. Proto jejich vajčka budou vždy zdravá.
olej od Kolína
malovýrobce
Společnost BIOENERGO – KOMPLEX, s.r.o. v Kolíně obnovila dávnou tradici lisování řepkového oleje. První menší závod na ruční lisování olejů, byl v Kolíně založen již v roce 1843 Mojžíšem Müllerem. Na tento malý závod navázala první velká továrna s parostrojem a vysokým komínem na lisování a rafinování řepkového oleje s výrobou pokrutin, která byla založena v roce 1857 Ignácem Selikovským. Po dvojím vyhoření této továrny byl Pavlem Fisherem založen nový závod na výrobu řepkového oleje, pokrutin a superfosfátu, který byl uzavřen až v roce 1895.
Po více než stoleté pauze bylo lisování řepkového oleje v Kolíně obnoveno v roce 2013, kdy byl zahájen provoz lisovny společnosti BIOENERGO – KOMPLEX, s.r.o. Umístnění společnosti v Kolíně umožňuje plně využít výhod jedinečné zemědělské oblasti Polabí. Lisovna svou velikostí představuje mezičlánek mezi drobnými manufakturami, které jsou provozovány tzv. „na koleni“ a mamutími lisovnami, které zpracovávají ohromné množství surovin, lisují za tepla a samotný olej je ještě rafinován a jinak chemicky upravován.

zelenina ze Žichovic
farmářka
Skvělá a jedinečná zelenina od paní Anderlové pravidelně doplňuje naší spotřebu... mrkev, tuřín, ředkev, mangold, papriky ..

